Κείμενο Συλλογικότητας

Η συλλογικότητα Ακανθώνας είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να καταγραφούν και να αρχειοθετηθούν ο κινηματικός λόγος και οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Άρτας και όχι μόνο.

Η προσπάθεια μας επικεντρώνει κυρίως σε πρωτοβουλίες και βράσεις ατόμων ,ομάδων και συλογικοτήτων που σχετίζονται με το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό -αυτόνομο κίνημα.

Οι λόγοι που επικεντρώνουμε τόσο συγκεκριμένα είναι:

1) Επειδή οι ιδέες και οι αντιλήψεις της συλλογικότητας συμπίπτουν και αποτελούν κομμάτι αυτού του χώρου.

2) Επειδή πιστεύουμε πως η ύπαρξη ενός ιστορικού – αρχειακού –ενημερωτικού σημείου αναφοράς είναι αναγκαίο και απαραίτητο για την διευκόλυνση, και την προώθηση των ήδη υπαρχόντων αλλά και μελλοντικών τοπικών κινηματικών προσπαθειών.

3) Επειδή η επιλογή των όρων διάδοσης του λόγου και των δράσεων για την απεύθυνση τους προς την κοινωνία είναι μακριά και ενάντια στο εμπορικό, κερδοσκοπικό ή κομματικό χαρακτήρα της υπάρχουσας «ενημέρωσης». (αντιπληροφόρηση)

4) Επειδή η προβολή του λόγου και των δράσεων από τα τοπικά συστημικά Μ.Μ.Ε είναι από ελλιπής και ανύπαρκτη έως και εχθρική- διαστρεβλωτική.

Οι απόψεις και το έργο της συλλογικότητας Ακανθώνας θα εκφράζονται αποκλειστικά και μόνο από τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

(και αυτό γιατί είναι συχνό φαινόμενο στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης να παρουσιάζονται φαινόμενα κριτικής, ερμηνείας, παρερμηνείας ή και καπηλείας, που όχι μόνο δεν βοηθούν στον εμπλουτισμό και την προώθηση της συλλογικής δράσης και του αγώνα αλλά δημιουργούν σύγχυση και εμπόδια.)

Η επιλογή της αυτονομίας και της «συνωμοτικής ανωνυμίας», θεωρούμε πως μας παρέχει το προνόμιο της ουδετερότητας και αντικειμενικότητας και μας καθιστά ανεπηρέαστους και εχθρικούς απέναντι σε διάφορες νοοτροπίες που αναπαράγουν φθόνο ή προσωπική φιλοδοξία.

Οποιοσδήποτε πιστεύει πως το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει να προσφέρει …

Μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό του επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email στο mplaria@yahoo.com.

One thought on “Κείμενο Συλλογικότητας”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *