Διήμερο εκδηλώσεων της Αντιφασιστικής συσπείρωσης Άρτας

Στα πλαίσια συμπλήρωσης ενός έτους από την δημιουργία της Αντιφασιστικής Συσπείρωσης Άρτας

Καλέστηκε 2ήμερο στην πλατεία Σκουφά.

Ημέρα πρώτη.

Αφού από νωρίς το απόγευμα στήθηκαν ταμπλό με έκθεση αφίσας και φωτογραφίας, στο χώρο της πλατείας τοποθετήθηκαν αυτοσχέδια παγκάκια και καρέκλες για τη συζήτηση και την προβολή. Μουσική ακουγόταν συνεχώς από τα ηχεία και κρεμάστηκαν αντιφασιστικά πανό. Μόλις έπεσε το φως της ημέρας προβλήθηκε βίντεο που περιείχε το ιστορικό γεγονότων και δράσεων καθώς και αρχείο αφισών. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση. Η συζήτηση επικεντρώθηκε πέρα από τον ένα χρόνο δράσης της Αντιφα/κης Συσπείρωσης, στις αντιστάσεις που υπάρχουν και τις προοπτικές για τη προώθηση και την οργάνωση του αγώνα απέναντι στο φασισμό που εξαπολύεται εδώ και ένα χρόνο από τη τρικομματική κυβέρνηση και τους ναζιστές της Χ.Α με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία με φόβο και μίσος.

Ημέρα δεύτερη.

Στο χώρο της πλατείας υπήρχε η έκθεση αφίσας και φωτογραφίας, τα πανό, συλλογικό ρεφενέ φαγοπότι μουσική, κουβέντα και ακολούθησε προβολή της ταινίας Το πείραμα (Das experiment).

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τις δύο μέρες με συνεχόμενη προσέλευση κόσμου, να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα σχόλια και οι κουβέντες πολύ ενθαρρυντικές αλλά και η ποιότητα τω συζητήσεων να δείχνει πως είναι αρκετοί αυτοί-ες που αντιλαμβάνονται πολύ καλά τον αυταρχισμό που η εξουσία διαχειρίστηκε και θέλει να διαχειριστεί τη κοινωνία

Η Αντιφασιστική Συσπείρωση συνεχίζει τις δράσεις της μέσα στη τοπική κοινωνία της Άρτας έτοιμη να θίξει αλλά και να αντιμετωπίσει συλλογικά, αντι-ιεραρχικά και αγωνιστικά κάθε είδους ρατσιστικές-φασιστικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και προθέσεις.
refe

probol

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

azi

mera1

provo1

tabl

koyben

oute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *