Άρτα η τελευταία των Πασόκων σχολή 23-10-12

Αφού πρώτα ξέρανανε όλο το πράσινο με ζιζανιοκτόνο που ψέκασε υπάλληλος του Δήμου την ώρα που εκατοντάδες παιδιά πήγαιναν στα παρακείμενα σχολεία την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου (χωρίς να περιφραχτεί ο χώρος και να υπάρχει σήμανση για τον ψεκασμό,όπως προβλέπoυν οι κανόνες ασφαλειας) ο δήμος Αρταίων αφού προειδοποιήθηκε επανελιμένα για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν, εισβάλει στην πλατεία αναθέτοντας την «βρομοδουλειά» σε ιδιώτη εργολάβο.

τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου δύο μικρά σκαπτικά μηχανήματα (χωρίς να υπάρχει πάλι κανένα υποτυπώδες μέτρο ασφάλειας κατά τις εργασίες όπως περίφραξη ή σήμανση εργοταξίου) ξηλώνουν τα παγκάκια και τα δέντρα που είχαν τοποθετήσει όσοι έχουν αγωνιστεί ενάντια στην καταστροφή της πλατείας Σκουφά (από τον πρώην δήμαρχο Οικονομήδη που ήθελε να φτιάξει υπόγειο parking) αλλά και από συλογικότητες και κατοίκους που τόσα χρόνια φροντίζουν και χρησιμοποιούν αυτόν τον ελεύθερο χώρο πρασίνου για τις εκδηλώσεις τις συνελεύσεις τους και την καθημερινότητα τους.

Ο δήμαρχος και οι εργολάβοι- επιχειρηματίες φίλοι και συν-πολιτευτές του, δεν σεβάστηκαν τους αγώνες και τον κόπο των αγωνιζόμενων και των κατοίκων, και με περίσσια πασόκικη αλαζονεία έβαλαν μπροστά τα σχέδια τους για να «αναπλάσουν» την πλατεία σύμφωνα με το όπώς την θυμούνται από παλιά οι Αρτινοί.

Την στιγμή που οι εργαζόμενοι στον δήμο και την περιφέρεια (πεντάμινοι) είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, ο δήμος χρησιμοποιεί ιδιωτικά συνεργεία για να φέρει σε πέρας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Η κατασταλτικού τύπου αρχιτεκτονική «ανάπλαση» δεν είναι ούτε χωροταξικού ούτε αισθητικού χαρακτήρα .

Έχει καθαρά πολιτική στόχευση καταστολής απέναντι σε όσους επιλέγουν να αγωνίζονται για μία αδιαμεσολάβητη και καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και μία κοινωνία δικαιοσύνης ισότητας και ελευθερίας.

Ας γνωρίζουν ο δήμαρχος, οι πολιτικοί και οικονομικοί συνεργάτες του, προϊστάμενοι και υφιστάμενοι πως οι κουτοπόνηρες αλλά και οι επικίνδυνες τακτικές τους δεν θα περάσουν αμαχητί.

Δημάρχοι εργολάβοι και επιχειρηματίες η πλατεία σκουφά έχει ιστορία.

Ας ξεκαθαρίσει ΔΗΜΟΣΙΑ ο δήμαρχος την θέση του για την πλατεία Σκουφά !!!

θέλει πλατεία? θέλει parking? θέλει να την ισοπεδώσει για να φένεται η παριγορίτησσα?

Υ.Γ.Στον μύθο με τον λαγό και την χελώνα επιλέγουμε βήμα σταθερό καθάριο και αποκαλυπτικό.

Όποιος δεν σέβεται την ειλικρίνεια θα φοβηθεί την αλήθεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *